16/09/2021
De voordelen van een vacuümzak
Verpakken in een vacuümzak? Goed idee, uw levensmiddelen blijven langer goed !
Waarom uw levensmiddel bewaren in een vacuümzak?
Heel simpel, hierdoor heeft uw levensmiddel een langere houdbaarheid!
Ontdek hieronder het verschil in houdbaarheid van enkele levensmiddelen in de koelkast en diepvries.
Houdbaarheid van het
|
Houdbaarheid |
Houdbaarheid met vacuüm |
Rundsvlees | 3 - 4 dagen | 30 - 40 dagen |
Wild | 2 - 3 dagen | 30 - 40 dagen |
Vis | 1 - 3 dagen | 4 - 5 dagen |
Varkensvlees | 4 - 7 dagen | 20 - 28 dagen |
Zachte kazen | 5 - 7 dagen | 13 - 15 dagen |
Harde kazen | 15 - 20 dagen | 40 - 60 dagen |
Gevogelte | 2 - 3 dagen | 6 - 9 dagen |
Rauwe groenten | 5 dagen | 18 - 20 dagen |
Verse kruiden | 2 - 3 dagen | 7 - 14 dagen |
Vers fruit | 3 - 7 dagen | 8 - 25 dagen |
Gebraden vlees | 2 - 3 dagen | 8 - 12 dagen |
Gekookte deegwaren | 2 - 3 dagen | 8 - 12 dagen |
Gekookte soep | 2 - 3 dagen | 8 - 12 dagen |
Houdbaarheid van het
|
Houdbaarheid |
Houdbaarheid met vacuüm |
Gehakt | 4 maanden | 12 maanden |
Vlees | 6 maanden | 24 - 36 maanden |
Vis | 6 maanden | 24 - 36 maanden |
Gevogelte | 6 maanden | 24 - 36 maanden |
Groenten | 8 - 10 maanden | 24 - 36 maanden |
Brood en banket | 6 - 12 maanden | 24 - 36 maanden |
Fruit | 6 - 12 maanden | 24 - 36 maanden |
share: